Vanredno obraćanje gradonačelnika Radojičića povodom sinoćnjih događaja u Banjaluci

Policija je kasno sinoć saopćila da organizator javnog skupa „Pravda za Davida“ nije ispoštovao zakonom predviđene obaveze, već je sa ostalim učesnicima krenuo u protestnu šetnju gradom

 

Povodom sinoćnjih događaja u Banjoj Luci gradonačelnik Igor Radojičić održat će danas vanrednu konferenciju za medije.

Obraćanje novinarima najavljeno je za 11 sati u Gradskoj upravi.

Policija je kasno sinoć saopćila da organizator javnog skupa „Pravda za Davida“ nije ispoštovao zakonom predviđene obaveze, već je sa ostalim učesnicima krenuo u protestnu šetnju gradom, pri čemu je na više lokacija od strane učesnika javnog okupljanja izvršeno više prekršaja, a postoje osnovi sumnje da su izvršena i određena krivična djela.

 

Između ostalog, učesnici protestne šetnje su zvonili na ulaz u zgradu direktora Zavoda za sudsku medicinu Željka Karana, protestvovali su ispred RTRS-a, zgrada Vlade, Narodne skupštine i Palate RS-a te spriječili koncert Harisa Džinovića.

 

– Učesnici skupa prekinuli su i prethodno zakazan koncert estradnog umjetnika Harisa Džinovića, na parking prostoru „Kraša“, na način što su galamom, vikom, vrijeđanjem te oštećenjem bine i postavljene opreme, onemogućili izvođenje predviđenog programa – naveli su iz policije koja je uhapsila nekoliko osoba, zbog činjenja nekoliko prekršaja, te osnova sumnja da su izvršena i određena krivična djela.

 

Među uhapšenim nije Davor Dragičević, koji se nakon skupa i protestne šetnje vratio na gradski trg te pored nekoliko upozorenja policije, zajedno s još nekim članovima grupe “Pravda za Davida” odbijao da napusti taj prostor. Policija ih je na kraju potisnula s trga.

 

Proslava “Dječije nove godine“, koja je trebalo da bude održana danas u podne na parkingu kod Muzeja savremene umjetnosti u Banjoj Luci, otkazana je danas po nalogu gradonačelnika Igora Radojičića.

 

Osim te, otkazane su i sve druge dječije manifestacije, koje su trebalo da budu održane danas, povodom proslave međunarodne Nove godine.

 

-Nakon sinoćnjih nemilih scena i nasilnog prekida predviđenog koncerta, djeca ni potencijalno ne smiju ni na koji način biti ugrožena, zbog čega se planirane dječije manifestacije otkazuju – kazao je Radojičić, saopćeno je iz Gradske uprave.

 

(FENA/mr)

Depo

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79