Vapaj i iz Travnika: Kapaciteti su skoro puni, došlo je do eksplozivnog rasta

Iz Bolnice za plućne bolesti Travnik apeliraju na sve da smanje kretanje na najneophodnije, izbjegavaju veća okupljanja, posjete i da koriste zaštitne maske u zatvorenom i na otvorenom prostoru uz obavezne mjere higijene ruku

Tužna slika sa Podhrastova: Pogledajte kako izgleda krevet poslije pacijenta zaraženog koronavirusom

Javna ustanova Bolnica za plućne bolesti i TBC Travnik upozorila je građane SBK da je došlo do eksplozivnog rasta broja Covid-19 oboljelih pacijenata, te je u ovoj bolnici jučer bilo smješteno 119 pacijenata od ukupno 134 postelje kojima raspolaže ova ustanova.

-Pri tome je svaki dan sve veći broj pacijenata koji se upućuju u našu ustanovu na prijem ili preglede te se isti mole na strpljenje kod dolaska i imaju u vidu navedene činjenice. Bolnica čini i činit će sve da prevladamo ovu tešku situaciju budući da se uz sve navedeno i sve veći broj naših uposlenika razboljeva, tako da smo u ovom času angažovali dodatne medicinske kadrove kako bi svima pružili potrebnu pomoć, navode iz Bolnice za plućne bolesti Travnik.

Apeliraju na sve da smanje kretanje na najneophodnije, izbjegavaju veća okupljanja, posjete i da koriste zaštitne maske u zatvorenom i na otvorenom prostoru uz obavezne mjere higijene ruku.

Poštivajući ove mjere pomažete sebi, svojim najbližim i cijelom društvu da prevaziđemo ovu nimalo dobru situaciju trenutno – dodaju.

Tužna slika iz Sarajeva: “Tužni ljudi čekaju od 7 sati u redu da obezbijede dženaze za svoje najbliže. I tako već danima!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79