(VIDEO) Vapaj oca tragično stradalog Dženana Memića: Ako ovo država ne završi, ja ću

Veliki broj građana okupio se sinoć u Velikoj aleji na Ilidži povodom oslobađajuće presude Ljubi i Bekriji Seferoviću, koji su optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je u februaru 2016. godine stradao Dženan Memić.

Na skupu se, između ostalih, obratio i otac tragično stradalog Dženana, Muriz Memić.
“Danas je neki advokat bacio državu na koljena. Vazda su govorili ‘vratiće se Valter’ i mislim da se vratio. Najbolje što smo naučili od Ifeta (Ferageta op. a.) je da sve pišemo. Jer, kako nam je rekao, ‘pišite sve, jer što je zapisano ostaje, a izrečeno se zaboravlja’. Pripremamo nove proteste, napali su glavnu državnu tužiteljku, na ženu koja je pokušala nešto uraditi”, kaže Memić.

Dodao je da ga je najviše zabolilo to što je Zijad rekao “uginuo mu je Dženan, uskoro će i Arijana”.

“Ako ovo država ne završi, ja ću ovo završiti”, kategoričan je Memić.

Govorio je i advokat porodice Memić Ifet Feraget koji je rekao da njemu advokatska licenca ništa ne znači u državi koja nije pravna država, a prema njegovim riječima, Bosna i Hercegovina to nije.

“Još jednom molim Zijada da ne uzima pravdu u svoje ruke. Na njegovom mjestu, ja za sebe ne bih bio siguran. Nemojte vezati slučaj Memić za bilo kojeg tužioca. Ako građani odustanu Muriz i ja nećemo moći dalje sami. Samo uz podršku svih vas možemo uspjeti. Ni jedan slučaj, ni Memić ni Dragičević ne sadrže ni trunku istine, sve je lažirano. Zato sam i prihvatio ovaj slučaj, da istražim pokušaj privatizovanja države. Ako se ovaj slučaj ne riješi imaćete novog Džanana i novog Davida za godinu, dvije, pet…”, kazao je Feraget na skupu, piše Klix.

Okupljanje prijatelja i komšija u znak podrške porodici Dženana Memića nakon presude Vrhovnog suda FBiH

Posted by N1 Bosna i Hercegovina on Tuesday, 27 July 2021 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79