Vareš: Dvije osobe lišene slobode zbog obijanja crkve

Dana 26.12.2021. godine, u 09:00 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Vareš je prijavljeno da su nepoznata lica u toku noći između 25. i 26.12.2021. godine, nasilno ušla u unutrašnjost crkve “Svete Barbare” u Varešu, te da su tom prilikom otuđila određen iznos novca, jedan križ i dva kaleža.

Odmah nakon zaprimljene dojave, poduzete su intenzivne operativne aktivnosti na terenu u cilju otkrivanja i lišenja slobode počinioca ovog krivičnog djela.

Poduzimajući naznačene aktivnosti, policijski službenici Policijske stanice Vareš su došli do određenih operativnih saznanja i informacija da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela mogu dovesti lica: B.A., rođen 1992. godine i R.E., rođen 1993. godine, oba lica iz Vareša.

Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje.

U sklopu zavedene kriminalističke obrade, te aktivnosti na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela, kriminalistički istražitelji i službenici uniformisane policije su postupajući po naredbi Općinskog suda u Visokom, u ulici Perunska izvršili pretres stana koji koristi lice B.A., kojom prilikom su pronašli predmete otuđene iz crkve.

Nad licem B.A. je zavedena kriminalistička obrada a nakon prikupljenih dokaza i obavještenja, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Vareš biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv navedenog lica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Teška krađa” iz člana 287. Krivičnog zakona Federacije BiH piše Avaz.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79