Varhelyi održao lekciju u Mostaru: Institucije BiH moraju funkcionisati!

Komesar EU za proširenje Oliver Varhelyi je danas bio u posjeti u Mostaru gdje se sastao sa liderom HDZ-a Draganom Čovićem.

Nakon sastanka Čović je poručio da je Varhelyija upoznao sa procesom izbornih reformi u BiH, no evropski komesar je naglasio da je u Mostar otišao kako bi sa različitim sagovornicima razgovarao o trenutnoj političkoj krizi.

“Tokom moje posjete Bosni i Hercegovini otišao sam i u Mostar kako bih sa različitim sagovornicima razgovarao o izlasku iz trenutne političke krize u zemlji i potrebi BiH da ima institucije koje funkcionišu na svim nivoima. Samo tako BiH može iskoristiti mogućnosti koje pruža EU”, rekao je Varhelyi.

Inače, on je jučer stigao u BiH. Imao je prvo susrete sa članovima Predsjedništva i Vijeća ministara u BiH, a zatim i sa opozicijom iz oba entiteta u BiH. Varhelyi je otišao u Banju Luku na sastanak sa Željkom Cvijanović i Miloradom Dodik, nakon čega se vratio u Sarajevo i zajedno za stolom okupio Izetbegovića, Čovića i Dodika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79