VAŠE PRIČE: DUŠA ME ZABOLI KAD SAM VIDIO ONE SCENE…

Nikada se nisam nadovezivao na ovakvu temu ali evo po prvi put u životu nakon večerašnjeg iskustva,doživljaja i svega što sam vidio, jedna velika trauma koja će ostaviti trag u mom sjećanju.
Brzina, auto, alkohol, majka svog zla i nevina žena i četvero male djece.
Duša me moja zabolila kada sam vidio onu scenu, jednostavno, ostao sam bez riječi.
Velika tragedija u kojoj krivim sebe, krivim vas, krivim svakoga ko čita ovo.
Zbog čega nas krivim ?
Zbog našeg postupanja prema svim ovim ovakvim stvarima, što se samo sjetimo reagovati na stvari poput udesa, ubistva,krađe , u tom trenutku kada se to desi.
Kakva nam je država, vlast koja je podmićena pa eto za malu količinu novca pušta ove ovakve manijake nakon bezbroj udesa koje su počinili, kontajući se da se to više neće ponavljat, koji ugrožavaju živote nevinih ljudi.
Svi šutimo do onog trena dok se to ne desi nekome nama bliskom, ne daj Bože, našoj porodici, prijateljima.
Ne razumijem ove takozvane manijake što glume po našim cestama neke šumahere, profesionalce, pa dodaj gas nek se čuje kakvo ti auto imaš bučno, nek se vidi kakva si ti faca i koliko možeš brzo voziti.
Žalosno je kada vidimo na internetu kako je neko bolestan, kako skupljaju novac za liječenje nekog djeteta,čovjeka, žene,djevojke,momka, a tek ovo i da ne nabrajam ostale nesreće o kojima je čak i misao bolna.
Mnogo mi je žao žene , majke, koja nije zaslužila ovo, te njene mlade kćeri, nevinog lica, djeteta s nadom, djeteta sa snovima, žao mi je djeteta kojem se bore za život u Sarajevu, dvoje djece koja su hvala Bogu preživjela i ne mogu zamisliti s kakvom traumom će se morati snositi ubuduće.
Žao mi je preostalih roditelja koji će se snositi s ovom tragedijom i ovim bolom.
Navode da će sutra biti nekakav protest u 13:00 ispred općine , nisam siguran gdje.
Mislite da će se išta promjeniti? Da će vlast ili bilo koji nadležni organ reagovati ?
Nedavno je momak poginuo u saobraćajnoj nesreći, također iz Novog Travnika, kako bi osoba koja je učinila to dobila samo godinu dana zatvora ? Pa da vam ne govorim o ubistvu Davora Dragičevića za kojeg se ubica ni ne poznaje, istina za Mahira Rakovca, Haruna Mujkića, Vedrana Puljića, Mirzu Raščić i mnogo drugih ?
O kakvoj mi budućnosti ovdje razmišljamo ?
Svakoga čeka kazna koju zaslužuje, ako ne na ovom dunjaluku, na ovome svijetu,
onda na onom drugome, gdje je Sudac Najpravedniji.
Molim Allaha da se smiluje ovim ljudima i da ovu nevinu djevojčicu s ovim osmijehom naslađim i njenu majku uvede u Džennet.
Svi smo Allahovi i Allahu ćemo se vratiti.