VAŠE PRIČE: MI SMO DJECA A NAŠA UBISTVA SU ZATAŠKANA!

“Ja sam Danijela Arandjelovic, zataskali su moj slucaj tako sto su rekli da sam vozila pijana iako je dokazano da je alkotest bio 0, da sam umrla na licu mjesta iako pise da sam umrla sat kasnije, i da sam iskrvarila iako na licu mjesta nije bilo ni kapi krvi.
Ja sam Denis Mrnjavac, izboli su me vrsnjaci nozem pred punim tramvajem, pred 50 svjedoka koji nisu reagovali i nisu mi spasili zivot!
Ja sam Ivona Bajo, moj slucaj su zataskali tako sto su rekli da me slucajno ubola zica na biciklu, iako su za to bili odgovorni kriminalci pred cijim sam se kamionom slucajno nasla dok su nosili teret sumnjiva porijekla!
Ja sam Nikola Djurovic, pregazio me na pjesackom prelazu budzovan, umjesto koga je odgovornost preuzeo covjek koji nije ni bio u drzavi tokom mog ubistva!
Ja sam Stanko Gligorevic, iz pistolja u skolskom dvoristu ubio me drug i dobio minimalnu zatvorsku kaznu!
Ja sam Harun Mujkic, glavu mi je razbio skolski drug zbog cega sam ostao na mjestu mrtav, drug je dobio smanjeno vladanje za moje ubistvo!
Ja sam Jovan Arbutina, pijani vozac me pregazio na pjesackom prelazu i skratio moj zivot 6 dana prije mog dvadesetog rodjendana, dobio je 6 mjeseci kazne, a moja porodica nije bila obavijestena da je sudjenja uopste bilo!
Mi smo Edin Heric, Adel Sehic, Alem Dedic i Reuf Alibasic, nas su pozvali u rudnik gdje su nas zive zatrpali, bili smo zivi jos satima nakon sto smo poprijeko umrli bez zraka, cinili smo sve da se izvucemo napolje, ali nije pomoglo! Nas slucaj je u procesu zataskavanja!
Ja sam Alen Sehovic, mene je pijani granicni policajac udario autom i vukao za sobom 50 metara dok sam jos bio ziv! Nastavio je dalje i nije pokusao da mi pomogne!
Ja sam Mahir Rakovac, skolski drugari su me silovali oklagijom, zatim verbalno, psihicki i fizicki nastavili svakodnevno da se izivljavaju nada mnom cijelih 5 godina! Prebacio sam se u drugu skolu gdje su me isti ponovo pratili i zlostavljali! Ubio sam se nakon 5 godina torture!
Ja sam Dzenan Memic, zadobio sam udarac u glavu koji me odveo u komu a zatim u smrt! Moja djevojka Alisa je glumila amneziju a tuzilastvo je pokusalo da svali ubistvo na ljude koji ga nisu pocinili!
Mi smo Edita Malkoc i Selma Agic, pregazio nas je budzo koji je uspio da pobjegne u drugu zemlju, i ciji su pomagaci pisali istom da je vrijeme da bjezi jer nas je hitna ‘pocistila’ s ceste!
Ja sam David Dragicevic, kidnapovali su me, silovali, mucili i na kraju ugusili pripadnici MUP-a i mafija, prolazio sam nevidjenu torturu 7 dana prije smrti, ubice su moju smrt pokusale da predstave kao samoubistvo!
Ja sam Muhamed Vehabovic, pretucen sam nakon sto sam zadobio smrtonosne povrede na glavi! Prijatelji su me doveli kuci i rekli roditeljima da ne mogu doci sebi jer sam pijan! Umro sam od povreda!
Ja sam Bojan Milovanovic, zadobio sam ubod sarafcigerom u gradu u koji sam dosao samo da izadjem i dobro se provedem, ostao sam na mjestu mrtav!
Mi smo Adis Sehovic i Davor Vujinovic, ubijeni smo kalasnjikovom jer smo vrsili svoju ljudsku i policijsku duznost, i jer smo bili posteni! Nas slucaj je u procesu zataskavanja.
PRAVDA ZA SVU NASU DJECU, PRAVDA ZA SVE NAS!
Probudite se ljudi, sutra na ovoj strasnoj listi moze biti svako od nas! “

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79