(VAŠE PRIČE) Policija me je pokušala prevariti

Drugari, želim da vam skrenem pažnju na policijsku prevaru koja mi se zamalo dogodila večeras u 04:40 na ulazu u Janju iz pravca Glavičica.
Zaustavila me policija i pregledali su dokumente i tražili da otvorim gepek-prtljažnik. Kad sam otvorio vidjeli su instrumente jer sam muzičar i išao sam kući sa svirke.
Pozvali su me do njihovog auta i cijelo vrijeme ispitivanje kako je prošla svirka i slična pitanja na koja nisam želio da odgovorim.
Pitao sam koji je razlog zaustavljanja?
Njihov odgovor je bio da sam par kilometara prije na pravcu, slikan sa radarom koji se nalazi u autu kod kolega, kako vozim 110km/h gdje je ograničenje 60km/h. I oni su mene sad zaustavili da uzmu moje podatke da pošalju kolegama koji su me slikali, da te kolege mogu da sastave prekršajni nalog.
Rekao sam ok, neka mi pošalju kaznu na adresu i to je to.
Ali se nisam susretao sa ovim načinom jer koliko znam radar slika i tablicu i ne razumijem zašto vi uzimate od mene podatke.
Da bi jedan od policajaca rekao: Vidi, mi to možemo da “smuljamo” da kažemo kolegama da te nismo uspjeli zaustaviti i ti ćeš proći nekažnjeno a zauzvrat ti bi trebao nas dobro da počastiš…
Tad sam shvatio da uopšte nema tih kolega i tog radara i da od mene žele da iznude novac.
Rekao sam im ako sam napravio prekršaj pišite kaznu i to je to. Zovite kolege da vidim snimak i napravite nalog, nakon čega izlazi iz auta drugi kolega i govori nema veze druže, neće tebi stići kazna samo ti nastavi svojim putem i vrati mi dokumente. 🙂
Prijavio sam ih odmah unutrašnjoj kontroli.
Znao sam da svašta rade ali ovo je dno dna. Jad i čemer…
Možda ovo nekome pomogne ako se nađe u istoj ili sličnoj situaciji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79