Vasković opleo po sarajevskim opasnim momcima: “Njihova grupa je pokrivala Sarajevo i Istočno Sarajevo”

Vasković opleo po sarajevskim opasnim momcima: “Njihova grupa je pokrivala Sarajevo i Istočno Sarajevo”


Postupajući tužitelj ispitat će osumnjičene uhapšene u jučerašnjoj akciji “Rez”, nakon čega će donijeti odluku o prijedlogu mjera pritvora, mjera zabrane i drugim aktivnostima u predmetu.

U akciji kodnog naziva “Rez”, slobode je lišeno više osumnjičenih osoba, koje su pod istragom zbog kaznenih djela organiziranog kriminala, a u svezi sa međunarodnim krijumčarenjem i neovlaštenim prometom velikih količina opojnih droga, kao i drugim kaznenim djelima.

“Prema prikupljenim dokazima, u predmetu u kojem je ostvarena značajna međunarodna suradnja, osumnjičeni su djelovali kao organizirana kriminalna skupina, sa podijeljenim ulogama i zadacima, koja je duži vremenski period vršila krijumčarenje i prodaju na ilegalnom narko tržištu Sarajeva i drugih gradova, velikih količina opojnih droga”, kažu iz Tužilaštva BiH.

Kako su “pali” opasni momci iz Sarajeva? Pročitajte Sky poruke u kojima se spominje Keljmendi

https://youtu.be/GhODyshJFto

Poznati novinar rodom iz Sarajeva koji živi u Banjaluci osvrnuo se na jučerašnju policijsku akciju “REZ”. Portal Crna-Hronika donosi samo dio Vaskovićeve objave, a ostatak možete čitatit na njegovom blogu.

Uhapšeni Elvis Keljmendi, pod pokroviteljstvom vrha OSA BiH, prebacivao tone marihuane iz Albanije u EU, a iz Holandije kokain u druge zemlje, BiH i Albaniju. Glavni zaštitnik i informator Keljmendija, a o saradnji njih dvojice uhapšeni veliki NarkoDiler nije štedio na riječima. Kao ni Denis Stojnić.

Elvis Keljmendi je veliki narkodiler koji je švercovao tome marihuane u zemlje EU; Marihuanu je kupovao u Albaniji, a odatle je prebacivao, preko razgranate mreže, do zemalja Evropske Unije. Istovremeno je u Holandiji kupovao kokain kojim je snabdijevao dio narkoklanova u BiH.

Budući da je riječ o ogromnim količinama narkotika, tonama, jer Keljmendi je “radio” non-stop, zaradio je nelegalno desetine miliona evra. Njegova grupa je marihuanom i kokainom pokrivala Sarajevo i Istočno Sarajevo, gdje je i živio.

Keljmendi, Nikolić i Stojnić bili su udarna igla na teritoriji Sarajeva i Istočnog Sarajeva. Ovoj grupi pripada i Adi Nukić, njihov ključni čovjek za batinanje, pritiske i ostala nasilništva, za kojeg je Osmica znao. On im ga je i “preporučio”. Adi Nukić hapšen je zbog iznuda i utaja. Nukić je “blisko” vezan, preblisko, i sa narkomanufakturom Nešić, kojom rukovodi veliki narkodiler i perač narkonovca Nenad Nešić. Ako baš budem morao pojasniću sve detalje te “bliskosti”, a Nukić ima video-klipove.

Cijelu objavu Slobodana Vaskovića čitajte ovdje

 

Denis Stojnić je već odgovorio Vaskoviću i najavio tužbu za krevetu. Razgovor je objavljen na portalu Source 6.2.2022. godine.

Slobodan Vasković piše i iznosi svoj sud na svom portalu o meni i kroz svoje gnusne laži pokušava da me opečati kao narko dilera. Čovjek koji je u Srebrenici maltretirao jadne starce koji su bili zarobljenici, što i ovaj snimak potvrđuje i on je našao za shodno da prlja moju čast i udara direktno na moj obraz i obraz mojih potomaka.

Kao prvo, ovaj magarac i spodoba ljudska treba da zna, da sam ja taj koji se bori protiv narko dilera i da sam ja sportista koji će sa svima da se slika, pozdravlja, druži, a to da li se neko bavi radnjama koje su nezakonite me ne zanima jer će svako da odgovara za svoja djela, kao i ja za svoja ako ne poštujem zakonska pravila. Ako ovaj dupeglavac to nije znao i nije mene nazvao za demant.

Za sve to ja imam dokaze u vidu tekstualnih poruka( viber, whatsapp) i video zapisa kada sam više puta sa kolegom Nerminom Šehovićem sjedio u mojim objektima i njemu davao smjernice kako da djeluje, a ministru Aljoši Čampari slao i poruke i nekim još službenicima SIPA agencije. Ne zaboravimo, moje svjedočenje protiv Zije Mutapa i ostalih, gdje sam ja javno na portalu “Crne Hronike” i “FACE TV” rekao ko su ubice.

Zatim sam tužiocu Ćazimu Hasanspahiću dao indikatore i temeljne odrednice zašto Alisa Mutap ima amneziju i da je razlog jer je njen otac involviran u ubistvo. Koliko se sjećam nepunih mjesec dana nakon moje izjave u Tužilastvu i javnom servisu, su isti pohapšeni i sad odgovaraju pred sudom. A za druge akcije koje su u toku i koje slijede u kojima policija već djeluje i hapsi razne kriminalce, pitajte ove ljude koje sam vam nabrojao iz državnih organa i od njih ćete saznati kako ja djelujem i šta radim za svoju zemlju. Još jednom se izvinjavam auditorijumu, ako sam nekoga uvrijedio, ali ovo sam ja i kod mene važi : “Šta na umu to i na drumu.”

– I za kraj da kažem, članak portala koji je prenio Vaskovićev tekst je vrlo neozbiljan i u krajnju ruku smiješan, jer su stavili u tekst neke individue s kojima sam navodno u prijateljstvu, a upravo te individue su mi prije destak godina prevarom uzeli auta i naravno ja sam ih uspješno vratio, ali nisam nikad zaboravio. Sve u svemu ovo je jedna lakrdija i od portala i ovog starog lakrdijaša i ujdurmaša Vaskovića.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija