Vasković otkrio aferu u nastanku: Stevandić i Dodik bi će biti vlasnici najavljene fabrike za proizvodnju kiseonika?

U Republici Srpskoj će se graditi tvornica za proizvodnju medicinskog kiseonika. Banjolučki novinar Slobodan Vasković otkriva ko bi, prema njegovim saznanjima, trebalo biti suvlasnici ove tvornice.

– Vlada Republike Srpske, na inicijativu Tima za praćenje provođenja mjera Republičkog štaba, dobila je zahtjev da se stvore pretpostavke za proizvodnju medicinskog kiseonika u Republici Srpskoj, izjavio je prije tačno deset dana Nenad Stevandić i to u funkciji zamjenika direktora UKCRS-a u Banjoj Luci, dodajući kako su već tada uspostavljeni prvi kontakti sa firmama koje bi trebale uvesti filtere koji se koriste za proizvodnju medicinskog kiseonika.

Upravo ovu Stevandićevu najavu Vasković koristi kao polaznu tezu za svoje tvrdnje. Tvrdi kako bi u cijeli posao trebala biti uvučena Alco grupacija iz Srbije Miroljuba Aleksića, koji u svom vlasništvu, između ostalog, ima lanac hotela.

– Nenad Stevandić zajedno sa Mioradom Dodikom ulazi u novi posao – izgradnju privatne Fabrike medicinskog kiseonika u Republici Srpskoj. Firma za proizvodnju medicinskog kiseonika koju namjeravaju osnovati imala bi četiri suvlasnika: Dodika, Stevandića, Aleksića i, vjerovali ili ne, Branislava Zeljkovića, bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo RS koji je pritvoru zbog teških malverzacija, teških desetine miliona KM, sa nabavkama medicinske opreme tokom pandemije. Zeljković bi dobio udio u firmi u “zamjenu za ćutanje” o tome da mu je Stevandić lično naređivao sa kojim firmama će činiti kriminalne radnje, tvrdi Vasković u svom blogu.

Navodno, Aleksić trenutno nema pojma da bi trebao ući u posao proizvodnje medicinskog kiseonika, niti da bi u tom poslu trebao biti zajedno sa pritvorenim Zemljkovićem, tvrdi Vasković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79