‘Disko nisam osigurao, pa znate li koliko to godišnje košta!?’

– Što da vam kažem, u potpunom sam šoku. Još uvijek ne vjerujem što se dogodilo, izvan sebe sam – rekao je za Podravski.hr poznati Podravkin menadžer Zdravko Dimač, vlasnik nekadašnje vrlo popularne diskoteke Valentino u Peterancu u kojoj je u noći na ponedjeljak (3. prosinca) buknuo strašan požar.

Kako je kasnije ustanovila koprivnička policija, požar je izbio kao posljedica razaranja izolacije na vodičima u transformatoru električne rasvjete, u predjelu ispod pozornice. Potom su se zapalile krpe kojima je bio ispunjen prostor ispod pozornice, sama pozornica te namještaj i uređaji. Zdravko Dimač potvrdio je kako ovo velebno zdanje koje u zadnjih nekoliko godina stoji prazno nije osigurano.

– Samo osiguranje koštalo bi me 10.000 kuna godišnje, a to je ogroman iznos za objekt koji se ne koristi. Osim toga, imam i velike izdatke samo za hladni pogon, struju, video nadzor, alarm, sustav protiv smrzavanja… Ma, ne moram vam uopće govoriti – rekao je Dimač. Kako kaže, ne zna što je moglo uzrokovati kvar na instalacijama.

– Ne znam što se moglo dogoditi, je li možda ušao neki glodavac i nagrizao žice… Zaista nemam riječi. Šteta je ogromna, 400.000 kuna, i ne znam hoću li je i na koji način sanirati. Uništen je interijer, elektronički uređaji, ozvučenje, osvjetljenje, pozornica. Još nisam odlučio što ću dalje. Mogu samo zahvaliti Bogu da šteta nije veća, moglo je sve izgorjeti i mogao sam ostati bez svega – rekao je Dimač i dodao kako objekt pokušava prodati već godinama, no bezuspješno, piše Podravski.hr.

– Ovo je ogroman kompleks, veliko parkiralište i sva infrastruktura kao da se nalazi u središtu grada, uz to se nalaze i tri građevinska zemljišta, no potencijalni kupci nisu spremni izdvojiti iznos koji tražim – rekao je Dimač.

Požar na Valentinu koji je prvi primijetila susjeda gasili su vatrogasci DVD-a Peteranec koji su prvi stigli, a odmah su im se pridružili i dobrovoljci iz Sigeca te profesionalci iz JVP-a Koprivnica kojima je trebalo nekoliko sati da požar ugase i prozrače prostor. Kako kažu, plamen je sukljao do stropa, a od visokih temperatura koje su otežavale gašenje svinuli su se metalni nosači rasvjete te je nagorjela pozornica i prostor oko nje.

Diskoklub Valentino poznat je po narodnjačkim zabavama, koncertima domaćih glazbenika i sastava, gostovanjima srbijanskih turbo folk zvijezda, ali i prijašnjem sudskom sporu njegovih vlasnika: Dimača koji je imao 77 posto i obitelji Sremec iz Njemačke koja je držala 23 posto udjela. Sremčevi su zbog navodne prijevare tijekom gradnje Valentina pokrenuli privatnu parnicu protiv svog partnera, a optužnicu protiv Dimača zbog tih je sumnji bilo podignulo i koprivničko Državno odvjetništvo. No Dimač je sve privatne tužbe i optužnice dobio u svoju korist te nije dokazano da je tu bilo ikakvoga kiriminala.

Policija ga je bila prijavila i zbog navodnog napada bocom na goste u studenom 2006. godine zbog čega ga je tadašnji šef gradskog HDZ-a Damir Polančec bio izbacio iz stranke. No Dimač se i u tim slučajevima izvukao bez posljedica – prijava za napad na goste odbačena je, a Dimača su ove godine vratili u HDZ, piše Podravski.hr.

Dimač je više puta najavljivao prodaju diskoteke, no do prodaje nikad nije došlo. U medijima je svoje velebno zdanje na ulasku u Peteranec i prokleo.

– To je moja najveća životna pogreška, križ koji nosim već desetak godina. Taj prokleti Valentino uništio mi je život, rasturio brak, zbog njega se još moram vući po sudovima. Priznajem, to mi nije trebalo. Sve ono dobro što sam napravio kao menadžer u Bilokalniku poništile su negativnosti vezane uz diskoklub – rekao je za Jutarnji list Zdravko Dimač još 2006. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79