Vatrogasci na terenu: U Jablanici vatra nije u potpunosti ugašena

Na području Mostara, stabilno je stanje na požarištima na lokaciji Bogodola (Čabulja), gdje nema otvorenog plamena.

Na nekoliko mjesta gore panjevi i situaciju kontrolišu vatrogasci. Trenutno vatrogasci intervenišu u Jasenici od 19.05 sati, saopćila je večeras Federalna uprava civilne zaštite.

Na području Čapljine, stanje je zadovoljavajuće jer trenutno nema aktivnih požara. U toku dana vatrogasci su imali osam intervencija i svi požari su ugašeni.

U Jablanici, trenutno na požarištu Komadinovo vrelo – Plasa nema otvorenog plamena. Ekipe vatrogasaca i dobrovoljaca koji su na terenu gase zaostale požarne tačke uglavnom na panjevima, gdje vatra nije potpuno ugašena čak ni poslije jučerašnje kiše.

Na području Stoca, požar na lokaciji Derani je i dalje aktivan, kao i na lokalitetu Kvanja (Dolovi). Gore trava, visoko i nisko rastinje, a zbog nepristupačnosti terena, onemogućeno je gašenje s kopna.

Vatrogasci su trenutno na terenu i kontrolišu požarišta.

U općinama Neum, Čitluk, Konjic i Prozor Rama, stanje je zadovoljavajuće jer trenutno nema požara.

Zasad na području ostalih općina u Hercegovačko-neretvanskom kantonu trenutno nema prijavljenih aktivnih požara, prenosi press media.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79