Vatrogasci se žale da rade u neuvjetnim prostorijama

Najveća vatrogasna ispostava Uprave civilne zaštite Kantona Sarajevu, koja je smještena na Stupu, već desetak dana nema grijanja. Vatrogasci koji su nam se javili naveli su da se smrzavaju u prostorijama te da je toplije vani nego u njihovim kancelarijama.

Kako javljaju uposlenici, nije to jedini problem u Kantonalnoj upravi civilne zaštite, jer mnogi segmenti ne funkcioniraju, poput ostvarivanja prava uposlenika na beneficije koje im pripadaju po zakonu.

Inače, na čelu Civilne zaštite je vršilac dužnosti direktora Kemal Cacan, kojeg je Vlada dovela kao kadar Naroda i pravde, a nakon što je prethodno nelegalno smijenjen Samir Džihić. Ovaj slučaj, kako je najavljeno, završit će na sudu, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79