Vatrogasci spriječili ženu da skoči sa kuće

Prijedorski vatrogasci noćas su spasili ženu koja se popela na krov kuće, dvospratnice, visoke oko desetak metara s koje je glasno, uz viku i galamu, prijetila da će skočiti.

Privtana kuća se, kako saznajemo, nalazi u blizini Psihijatrije gdje je žena dan ranije hospitalizovana. Drama je trajala oko 15-tak minuta priča Radovan Martić, starješina prijedorskih vatrogasaca.

Radovan Martić, starješina prijedorskih vatrogasaca

– Pozvali su me vatrogasci. Žena je bila na krovu, prijetila je da će skočiti, nije dozvoljavala nikom, pa ni nama da se popnemo na krov. Rekla je da me poznaje i da samo meni vjeruje. Pokušao sam da je odgovorim, govorio joj da vrijedi živjeti zbog djece. Na kraju je pristala, pod uslovom da je kući vrate vatrogasna kola – kaže Martić i dodaje da mu nije bilo svejedno.

– To su teške situacije. Kasnije sam saznao da je tokom noći napustila Psihijatriju, prešla preko ceste i popela se na tu privatnu kuću – kaže Martić.

Na licu mjesta bili su policijski službenici PS Prijedor 2, PU Prijedor koji su prvi izašli na lice mjesta i Služba hitne pomoći Doma zdravlja Prijedor koja je nesretnu ženu nakon što se spustila s krova vratila na odjel Psihijatrije na daljnje liječenje.

Kako saznajemo ona je Psihijatriju napustila neposredno prije navedenog događaja. Riječ je inače o osobi koja je i ranije u više navrata hospitalizovana u ovoj zdravstvenoj ustanovi. U PU Prijedor kratko je potvrđeno da im je ovaj slučaj prijavljen pola sata nakon ponoći kada su izašli na teren piše InfoPrijedor

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79