Vatrogasci u TK gasili sedam požara: Gorio podrum, automobil, nisko rastinje

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, u protekla 24 sata vatrogasne jedinice su pored nekoliko tehničkih imale i sedam intervencija na gašenju požara.

Na području grada Tuzla u ulici M. Tita gorio je automobil, zatim u ulici Miroslava Krleže br. 8 gdje su gorjele podrumske prostorije u stambenom objektu i u naselju Ljubače gdje je gorjelo nisko rastinje na manjoj površini.

Na području grada Živinice vatrogasci su imali dvije intervencije i to u naselju Bare gdje su gorjele dvije divlje deponije smeća i manja površina niskog rastinja i u ulici Modračka gdje je gorjelo nisko rastinje na manjoj površini.

Na području općine Kalesija vatrogasci su imali intervenciju na gašenju niskog rastinja ukupne površine cca 20 duluma u naselju Zolje a na području općine Lukavac vatrogasci su gasili šumski požar u naselju Crveno Brdo.

Svi požari su lokalizirani i ugašeni.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79