“VEĆ JE PRIJETIO DA ĆE NAS ZAPALITI” Stanari zgrade koja je jutros izgorila, sumnjaju da je požar PODMETNUO KOMŠIJA

Samo sam uspjela da uzmem dokumenta i izletila sam napolje. Bilo je jezivo.

Kaže ovo za Blic Anica Šipek, stanarka zgrade u Baču gdje je rano jutros izbio veliki požar.

Do požara je došlo rano jutros, oko pola 4, u zgradi Ekonomije 1, a kako se saznaje od stanara zgrade, vatra je krenula iz stana broj 3. Šta je tačno uzrok zasad nije poznato, mada neki od stanara kažu da bi mogla biti svijeća, pošto u zgradi nije bilo struje, a drugi da je požar namjerno izazvao jedan komšija koji je ranije “prijetio da će ih sve zapaliti”.

Stanari su zbrinuti u privremenom smještaju

Andrija Surop, koordinator Ekonomije 1, kaže da je komšija iz čijeg je stana krenuo požar pokucao na njegova vrata oko pola 4 i rekao da gori stan.

FOTO: NENAD MIHAJLOVIĆ / RAS SRBIJA
FOTO: NENAD MIHAJLOVIĆ / RAS SRBIJA

– Rekao sam mu dobro, daj da ugasimo, ali je on odgovorio da se više ništa ne može uraditi i da ga vozim odatle. Otišli smo u policijsku stanicu, a kada smo se vratili desetak vozila je već gasilo požar, ali pomoći nije bilo. Više od polovine stanara ostavilo je sve unutra, čak i dokumenta i novce, a ostalo im je ono u čemu su bili. Prizor je bio strašan – kaže Surop.

Iz zgrade je evakuisano 16 odraslih i 11 djece, a smješteni su kod prijatelja, u Hali sportova u Baču i Omladinskom kulturnom centru “Cvrčak”, koji su posjetili reporteri “Blica”.

Prijetio je da će baciti bombu, zapaliti nas…”

Ljubica Hajek, jedna od evakuisanih stanarki koje su smještene u Centru, tvrdi da je S. J. izazvao požar jer je više puta prijetio da će im baciti bombu.

FOTO: NSUZIVO.RS(INSTAGRAM/SCREENSHOT
FOTO: NSUZIVO.RS(INSTAGRAM/SCREENSHOT

– Tog dana sam ga srela oko 4.00 popodne, bio je pijan i rekao je da će danas zgrada da gori, tako da ja u priču da je svijeća uzrok, ne mogu da vjerujem. Ležali smo u kući i sin nas je spasio, provalio je vrata. Posljednji smo izašli iz zgrade. Nisam uspjela da pokupim novac samo ličnu kartu, ostale su mi sve stvari – priča Ljubica Hajek.

Komšija u policiji

Kako se moglo čuti u Centru, S. J. se trenutno navodno nalazi u policiji.

Reporteri Blica su obišli i izgorjelu zgradu gdje su ekipe forenzičara još vršile uviđaj. Kako su rekli, istraga je u toku.

Nezvanično, ljudski faktor  je krivac, premda se i dalje čekaju rezultati istrage.

Zgrada inače pripada preduzeću “Agro Bačka” i još devedesetih godina je proglašena za neuslovnu, pa su struju su sproveli sami stanari.

Tokom dana su se već javile pojedine firme koje žele da pomognu stanarima, a kako se saznaje iz opštine, stanari će u privremenom smještaju boraviti dok zgrada ne bude obnovljena. Kako je rečeno, planira se da obnova bude gotova do kraja godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79