Već sutra možemo osnovati hrvatski entitet, evo i karte kako će izgledati

Nisam optimističan da bez jačeg angažmana i konkretnog pritiska međunarodne zajednice može doći do dogovora u Neumu oko izbornog zakona”, rekao je u emisiji Kompas RTV Herceg-Bosne predsjednik Hrvatske republikanske stranke Slaven Raguž.

Zato je pozvao na osnivanje hrvatskog entiteta u BiH.

“Imamo sve instrumente u svojim rukama i možemo riješiti hrvatsko pitanje. Već sutra možemo osnovati hrvatski entitet i hrvatsku banku u BiH. Prebaciti sav platni promet općina, kantona i poduzeća preko nje. Sada smo zreliji i znali bismo kako to učiniti. Imamo i svoje partnere koji su članovi u EU. Ova generacija ima kapacitet za to“, poručio je Raguž.

Predložio je preustroj FBiH u skladu s temeljnim načelima Washingtonskog sporazuma i osnivanje dva velekantona Posavsko – herceg – bosanskog kao većinskog hrvatskog entiteta i Bosanko-podrinjsko-krajiškoga kao većinskoga bošnjačkog entiteta.

Formirala bi se i tri distrikta koji su zajedničko suvlasništvo: Distrikt Travnik, Distrikt Gornji Vakuf i Distrikt Mostar.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79