Veća grupa krenula iz Tuzle prema Sarajevu

U naselju Slavinovići u Tuzli rano jutros službenici PU Tuzla zatekli su veću grupu migranata koji su se kretali iz pravca Kalesije.

Kako je za medije saopćila glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amara Kapidžić u protekla 24 sata na području TK evidentirano je 29 migranata, piše Tuzlanski.ba.

– Policijska uprava je o svemu obavijestila Službu za poslove sa strancima odnosno Terenski ured Tuzla, a shodno uputama nadležne službe svi migranti će biti popraćeni u pravcu prihvatnog centra u Sarajevu. Među evidentiranim migrantima bilo je i maloljetnih osoba, saopćila je Kapidžić.

Podsjetimo da je jutros počela Skupština Kantona Sarajevo na kojoj se raspravlja o migrantskoj krizi, a jedna od odluka donesenih na današnjem zasjedanju jeste da više neće biti prihvata novih migranta na područuju Blažuja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79