Večeras se očekuju obilne padavine: Stiglo važno obavještenje za vozače

Završen je uviđaj saobraćajne nezgode u mjestu Zborište na magistralnom putu Bosanski Brod-Derventa. Na toj dionici saobraća se nesmetano.

Zbog nestabilne vremenske situacije saobraća se po mjestimično mokrom ili vlažnom kolovozu, uz povećanu opasnost od odrona. S obzirom da meteorolozi za večeras najavljuju obilnije padavine, savjetuje se maksimalno oprezna vožnja.

Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Zbog nestabilne vremenske situacije saobraća se po mjestimično mokrom ili vlažnom kolovozu, uz povećanu opasnost od odrona. S obzirom da meteorolozi za večeras najavljuju obilnije padavine, savjetujemo maksimalno opreznu vožnju.

Saobraćaj je obustavljen zbog radova u tunelima Ormanica na magistralnom putu Srebrenik-Orašje i Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf.

Zbog radova na sanaciji mosta u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima Srebrenik-Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik) i Olovo-Semizovac (preko Ljubine), kao i na ulazu u Jajce, te na petlji Blatuša kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Aktivirajte BESPLATNO najveću Viber grupu vezanu sa saobraćaj u BiH

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se dvosmjerno. Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Usporeno, jednom trakom, zbog sanacionih radova saobraća se i na magistralnim putevima Livno-Kamensko i Doboj-Šešlije (Rudanka-Johovac).

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni PCR test akreditovane laboratorije iz BiH star maksimalno 48 sati. Za vrijeme važenja ove mjere, ulazak u Crnu Goru nije moguć preko graničnih prelaza Hum i Metaljka. Granični prelaz Deleuša-Vraćenovići, od ranije je zatvoren zbog radova.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH.

Na ostalim graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79