Većinski vlasnik Centrotransa mora platiti kaznu od 20.000 KM

Prema podacima sa Sarajevske berze, Sejari je trenutno vlasnik 62,8 posto dionica Centrotrans-Eurolinesa

Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine kaznilo je kompaniju Sejari, koja je većinski vlasnik Centrotrans-Eurolinesa, sa 20.000 KM.

Kazna se odnosi na činjenicu da Sejari nije prijavio na vijeme prijavio preuzimanje Centrotrans-Eurlinesa. S druge strane, sama koncentracija je odobrena.

Rješenje je doneseno još 28. maja ove godine, navodi se u posljednjem izdanju Službenog lista BiH od 13. oktobra 2020.

– Ocjenjuje se dopuštenom koncentracija na tržištu prevoza putnika u autobuskom saobraćaju u Bosni i Hercegovini, koja je nastala sticanjem kontrole privrednog subjekta Sejari d.o.o. Sarajevo, Blažuj 78, Ilidža, Sarajevo, nad privrednim subjektom Centrotrans-Eurolines d.d. Sarajevo – stoji u rješenju.

No, utvrđuje se da Sejari nije podnio Prijavu koncentracije u zakonom predviđenom roku.

– Radi nepodnošenja Prijave koncentracije … izriče se jedinstvena novčana kazna privrednom subjektu Sejari … u iznosu od 20.000 KM, koju je dužan platiti u roku od 8 dana od primitka ovog rješenja – stoji u rješenju.

Prema podacima sa Sarajevske berze, Sejari je trenutno vlasnik 62,8 posto dionica Centrotrans-Eurolinesa, piše BiznisInfo.

Sejari je ranije bio manjinski vlasnik sarajevske firme. Većinski vlasnici su postali nakon što su prošle godine preuzeli dodatnih 15 posto dionica.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79