Vedad iz Srebrenika tvrdi da mu vlasnik pumpe ne želi isplatiti 420KM: “Taj dio isplaćuju na ruke ili u koverti”

Portal Crna-Hronika donosi vam još jednu ispovijest ogorčenog radnika iz Srebrenika kojem poslodavac nije isplatio zadnji dio plate.

Kako tvrdi Vedad Sinanović koja je u radnom odnosu kod poslodavca “In Vivo” tvrdi da mu je vlasnik Mensur Redžić ostao dužan 420KM. Vedad je radio kao poslovođa benzinske pumpe, a nakon otkaza odlučio je ispričati kako je raditi i ovom kolektivu i za koji novac.

Ogorčeni radnik tvrdi da je cijeli slučaj prijavio inspekcijskim organima.

Radnica Edima iz Tuzle tvrdi da je na nju vlasnik “Dugi” bacao ogradu i zidove

Direktor i vlasnik benzinskih pumpi IN VIVO DIZAJN d.o.o iz Živinica Mensur Redžić ne želi da mi isplati dio plate koji iznosi 420 KM, nakon otkaza koji sam dao na mjesto poslovođe na benzinskoj pumpi IN VIVO u Srebreniku istekom ugovora o radu na koji je zasnovan.

Istina je da je to dio koji isplaćuju “na ruke” ili ti ga “u koverti” pa samim time ima i mogućnost da mi ne isplati, dio na račun je uredno isplaćen. Iako je dogovor bio drugačiji, dotični ne mogu reći gospodin, jer on nije ni prošao pored gospodina, ne želi da isplati preostali dio plate, govoreći kako je plata isplaćena na račun i da je to sve (naravno praveći se lud, ne poštujući dogovorenu platu) za šta imam i poruke kao dokaz – izjavio je Vedad Sinanović za portal Crna-Hronika.

Samo bih želio upozoriti da ni u kojem slučaju ne stupate u radni odnos u ovoj firmi, jer će vam odbiti sve moguće i nemoguće što se može odbiti, od sanitarne knjižice (25 KM), do kojekakvih certifikata o rukovanju zapaljivim tečnostima (150 KM), poreza koji država odbije iz plate (oko 33 KM), pa ga oni još odbiju iz ovog dijela koji ide “na ruke” i sve to plaća radnik i biti ćete oštećeni u svakom smislu.

Topli obrok se obračunava 0,50 KM/h što je van svake pameti. Svaki radnik koji počinje da radi obećaju mu platu 850 KM, a nakon odrađenih mjesec dana dobije oko 750 KM i naravno da otkaz i tako sve u krug, za 3 mjeseca promijenilo se oko 10 radnika i dalje se mijenjaju.

Za sve navedeno imam svjedoke (radnike koji su radili) i druge dokaze koji će biti dostupni organima koji će se pobrinuti oko svega.

O svemu je obaviještena i upoznata Inspekcija, Porezna uprava Tuzlanskog kantona, Uprava za indirektno oporezivanje vezano za platu “na ruke” i “koverte” pa se nadam da će neka od nadležnih instituacija uraditi nešto po ovom pitanju i spriječiti dalje manipulisanje radnicima. Sve smo ovo sami sebi dozvolili kao radnici i sami moramo da se borimo protiv toga, jedino zajedno možemo postići nešto, kao pojedinci NIŠTA! – izjavio je Vedad Sinanović za portal Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79