Velibor Pudar nakon saopćenja Lane: Istina je, nisam u kontaktu s njom zbog njene majke

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar danas se ogradila od izjava svog oca Velibora i šokantno otkrila kako njih dvoje nisu u kontaktu zadnje dvije godine. Večeras se oglasio i otac Velibor.

Lana Pudar: Sa ocem ne razgovaram 2 godine, odluka da plivam za BiH je moja!

Podsjetimo, Velibor je danas na društvenim mrežama objavio da je Lani propao angažman da pliva pod zastavom Srbije. Lana je odgovorila kako joj je uvijek želja bila da pliva pod zastavom BiH i da je to birala sama svojom glavom.

Velibor Pudar, bivši golman, potvrdio je u svojoj reakciji da je istina da nije vidio Lanu dvije godine, a da je razlog razvod braka između njega i njene majke.

“Kao prvo, u mojoj objavi o Vanji Udovičiću na Facebooku, nigdje nisam napisao da je neko drugi odlučivao za koga će Lana plivati, osim nje same, kao i još mnogo puta poslije, kada su mnoge zemlje zvale da pliva pod njihovom zastavom. Od malih nogu je odlučila da će plivati samo za zemlju svog rođenja, zemlju svog porijekla i zemlju koju voli, za BiH. Ne znam ko je kako shvatio moju objavu koja je bila vrlo jasna”, počeo je Pudar.

“Drugo, što se tiče kontakta između Lane i mene, istina je da se nismo vidjeli skoro dvije godine. Razlog je razvod braka između njene majke i mene. Problemi, u braku, su nastali još 2011. godine, ali sam ostao sa porodicom da bih djeci osigurao sve uvjete da odrastu bez ikakvih problema. Sin Nemanja da završi fakultet, a Lana da može da se bavi plivanjem”, nastavlja Pudar.

Dodaje da je radio 10 godina u Saudijskoj Arabiji, a da je majka odgajala djecu.

“Probleme koje smo trebali riješiti Lanina majka i ja, “u četiri oka”, nikada nismo rješavali jer je njena majka uvijek, kada bi se povela priča o tome, tražila zaštitu u maloljetnoj djeci i naravno da su joj bili privrženiji nego meni. Toliko im je priča napričala, da bi zaštitila sebe, a protiv mene, da je danas rezultat svega da naša djeca ne kontaktiraju nikoga od moje rodbine i prijatelja, pa ni mene. A ja, znam da sam dao sve, i dušu, da bi oni bili danas ono što jesu, da mi je savjest čista i da hodam svuda po svijetu uzdignute glave i gledam ljude u oči. E sad ne znam da li mogu tako gledati i hodati pojedinci. Bez obzira na sve, uvijek sam tu za svoju djecu i znam, a znaju i pojedinci, koliko sam dobrih stvari uradio za njih u ove posljednje dvije godine. Iako su punoljetni, nadam se da će, jednog dana “odrasti” i početi razmišljati svojom glavom”, zaključio je priču Velibor Pudar.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79