Velić o išaranom turbetu “Sedam braće”: Ovo je mjesto sadake a ne molitve. Sadaku možete dati gdje hoćete

Nepoznate osobe su jutros išarale poznato turbe “Sedam braće” u sarajevskom naselju Bistrik.

Cijeli objekat je išaran crvenom bojom i na njemu je napisana riječ “širk” što u prevodu predstavlja islamski termin kojim se označava grijeh idolatrije i politeizma.

(FOTO) Neko išarao turbe “Sedam braće” u Sarajevu

Mišljenja javnosti su podijeljena oko turbeta, ali, bez obzira na kakvo mišljenje imate, ovakav čin vandalizma niko ne treba opravdati.

Nakon vandalizma oglasio se i sarajevski imam Muhamed ef. Velić.

Velić je rekao kako su turbeti mjesto sadake, a ne molitve i da se sadaka može davati gdje god čovjek hoće.

Njegov komentar prenosimo u cjelosti.

“Vandali su sprejom išarali jednu od znamentiosti Staroga Grada – Sarajevo, naravno, ostavili su pseudočistunci i poruku! Ovo što su uradili je vandalizam i nikakvo Bogu drago djelo, jer ovo mjesto koje su napali i vandalizirali je mjesto sadake (gdje se sadaka daje), a ne mjesto molitve. Sadaka se u ime Boga može dati bilo gdje, pa i na ovome mjestu, naravno, a širk može biti i u haremu Kabe ako se neko moli i traži pomoć od nekoga drugoga mimo Allaha Jedinoga. Sramota i bezobrazluk! I pitanje je šta je sljedeće! Allah da sačuva”, napisao je Velić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79