Veličanje zločinca uz sramne poruke: Portret Ratka Mladića osvanuo na stadionu u Srbiji

Portret Ratka Mladića, osuđenog na doživotni zatvor zbog brojnih zločina, uključujući genocid u Srebrenici, osvanuo je na vidnom mestu na stadionu Fudbalskog kluba Mineralac iz Vranjske Banje u Srbiji.

Osim portreta, ispisana je i skandalozna poruka, u kojoj se navodi da “Drina nikada nije bila granica”, niti će biti, te da ona protiče kroz “centar srpskih teritorija”.

Podsjetimo da su transparenti podrške osuđenom zločincu osvanuli i u drugim mjestima u Srbiji i Republici Srpskoj nakon izricanja presude.

Sud u Hagu, odnosno Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove, 8. juna je izrekao konačnu, pravosnažnu presudu balkanskom krvniku Ratku Mladiću. Osuđen je na doživotnu kaznu zatvora.

Ovaj ratni zločinac, koji je bio glavnokomandujući Vojske Republike Srpske, u konačnoj presudi, poslije koje nema žalbe, proglašen je krivim po 10 od ukupno 11 tačaka optužnice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79