Velik interes firmi iz BiH za poslovanje sa francuskim kompanijama!

U jeku krize izazvane pandemijom koronavirusa koja se odrazila i na privredu, turska kompanija Temax BiH sa sjedištem u Orašju, nastavila je s trendom novih zapošljavanja te najavila otvaranje dodatnih radnih mjesta ( Emir Taljanovic/Temax - Anadolu Agency )

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa savjetnicom za vanjske poslove predsjednika Republike Francuske Izabele Dumont, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Predsjedavajući Tegeltija je istakao da su odnosi dviju zemalja vrlo dobri i bez otvorenih pitanja te je pohvalio kulturnu saradnju dviju zemalja izrazivši žaljenje što ekonomski odnosi nisu u srazmjeri niti sa snagom francuske privrede niti sa privrednim potencijalima i resursima BiH.

Tegeltija je naglasio da postoji značajan prostor za unapređenje ekonomskih odnosa te da postoji velik interes firmi iz BiH za poslovanje sa francuskim kompanijama.

Tokom sastanka, predsjedavajući Tegeltija upoznao je savjetnicu Dumont sa reformskim procesima i evropskim putem Bosne i Hercegovine, istaknuvši da je članstvo u Evropskoj uniji prioritetni spoljnopolitički cilj naše zemlje te dodao da treba realno vrednovati postignute rezultate na tom putu. Skrenuo je pažnju da podizanje kriterija za status kandidata za članstvo u EU ne doprinosi i ne pomaže BiH na tom putu.

Predsjedavajući Tegeltija je istaknuo da BiH vrlo uporno radi na ispunjavanju uslova za dobijanje kandidatskog statusa i izrazio je očekivanje da će te napore Evropska unija prepoznati i da će BiH u 2021. dobiti status kandidata.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79