Regija BiH Velika akcija MUP-a TK: Uhapšeno 13 osoba koje se povezuju s trgovinom...

Velika akcija MUP-a TK: Uhapšeno 13 osoba koje se povezuju s trgovinom drogom

Veliki broj policajaca proveo je danas akciju na području Tuzle, Kalesije, Srebrenika i Lukavca, nakon koje je uhapšeno 13 osoba koje se povezuje s trgovinom drogom.

– Istragu, koja je trajala više mjeseci, proveo je Odsjek za borbu protiv zloupotrebe droga u saradnji s drugim organizacionim jedinicama. Pretresi su obavljeni na 25 lokacija po naredbama Kantonalnog suda Tuzla – rekla je Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK.

Prilikom pretresa pronađena je droga, koja će biti predmet vještačenja, veća količina duhanskih proizvoda, veća količina oružja, digitalne vage, laptopi, mobiteli, telefonske kartice.

– Nad uhapšenim će biti izvršena kriminalistička obrada i oni će tokom sutrašenjg dana biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK. Oni se sumnjče za krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavlja u promet opojne droge – dodala je Kapidžić

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
LM