Velika akcija SIPA-e: Oduzeta veća količina “Cedevita” proizvoda

U operativnoj akciji SIPA-e na području tri grada u BiH oduzeta je veća količina “Cedevita” proizvoda zbog sumnje da su pakovane u vrećicama bez printanog laserskog koda.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su u prethodnom periodu, po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, na području Sarajeva, Posušja i Tomislavgrada realizovali operativnu akciju “Cedevita”, kojom prilikom su izvršili pretrese na više lokacija.

Operativna akcija je realizovana zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz Zakona o industrijskom vlasništvu Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta veća količina “Cedevita” proizvoda i to oko 22 kartonska paketa “Cedevite” različitih ukusa, za koje se sumnja da su pakovane u vrećicama bez printanog laserskog koda, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Navedene aktivnosti su realizovane u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine, Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadno hercegovačkog kantona i Ministarstva unutrašnjih poslova kantona 10 Livno

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79