Velika akcija SIPA-e širom Bosne i Hercegovine, osam osoba lišeno slobode

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu jutros su započeli sa realizacijom operativne akcije kodnog naziva Royal, saopćeno je danas iz SIPA-e.

”U toku su pretresi lica, stambenih i poslovnih objekata, i pokretnih stvari na ukupno devet lokacija na području Sarajeva, Bijeljine, Milića, Kiseljaka, Čapljine, Berkovića i Ljubinja.

Do sada je osam lica lišeno slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 250. stav (2) „Organizirani kriminal“, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 210.a stav (1) „Nedozvoljeni promet akciznih proizvoda“, propisanih Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine”, saopćeno je.

Osumnjičena lica se terete da su u saradnji sa drugim licima, s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, od avgusta mjeseca 2018. godine, krijumčarila akcizne proizvode te im je kroz navedenu istragu dokazano krijumčarenje akcizne robe-cigareta u vrijednosti od oko 500 000 KM.

Više informacija o rezultatima operativne akcije Royal biće poznato nakon realizacije navedenih aktivnosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79