Velika akcija SIPA-e u Sarajevu, na meti Ibro Berilo!

Velika akcija SIPA-e u Sarajevu, na meti Ibro Berilo!


Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu od ranih jutarnjih sati pretresaju zgradu Općine Trnovo i još najmanje pet lokacija u Sarajevu, Trnovu i na Bjelašnici.

Akcija se provodi po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, a glavna meta je aktualni načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo (SDA).

Berilo se, prema informacijama Istrage, već nekoliko dana nalazi na Kliničkom centru u Sarajevu zbog čega su policijski inspektori ušli i u KCUS.

Načelnik Trnova je, zbog saslušanja svojih saradnika, znao da je meta Tužilaštva KS, zbog čega je zatražio hospitalizaciju kako bi izbjegao eventualno hapšenje ili pritvor.

Osim Berila, pod istragom je i nekoliko biznismena iz Sarajeva koji su bili povezani s njim, a koji su gradili objekte na Bjelašnici.

Pored Berila, na meti je i Nermin Demirović, bivši direktor Sarajevo šuma.

Ibro Berilo je kandidat SDA za načelnika Općine Trnovo na predstojećim lokalnim izborima. U prethodnim godinama Berilo je bio kadar Stranke za BiH i SDP-a BiH.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija