Velika akcija u Krajini: Lišeno slobode čak 5 dilera

U Velikoj Kladuši je jučer, 22. marta, izvršena velika operativna akcija policijskih službenika u kojoj je šrivedeno šest osoba.

Istražitelji Odsjeka za sprečavanje i zloupotrebu opojnih droga i trgovine ljudima Sektora kriminalističke policije, istražitelji Odsjeka krim policije Policijske stanice Bihać i policijski službenici Jedinice policije za specijalističku podršku su na području Velike Kladuše izvršili na šest lokacija pretrese stambenih objekata i pratećih objekata, te pokretnih stvari osumnjičenih lica i to E. D., G. A., H. E. G.A. i Š. D. svi iz Velike Kladuše.

Kod navedenih lica je pronađena neodređena količina praha bjele boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ‘kokain’, neodređena količina praha smeđe boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ‘heroin’, neodređenu količinu bijele materije koja suvim izgledom asocira na oponu drogu ‘spid’, neutvrđenu količinu zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ‘canabis sativu’, te veća količina novca u raznim apoenima i mobilni telefoni, vage za precizno mjerenje, veća količina municije za vojno oružje, te sprava za konzumaciju opojne droge zvana ‘bong’.

Navedena lica su lišena slobode te će biti predati postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva USK-a uz Izvještaji o izvršenim krivičnim djelima iz člana 238. KZ F BiH ‘Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga’.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79