Velika akcija u Sarajevu: Uhapšeni organizator krijumčarenja ljudima u BiH i na ruti zapadnog Balkana, te još 14 stranih državljana

Državljanin Iraka koji, kako nezvanično saznajemo, predstavlja prijetnju javnom redu i miru te sigurnosti BiH i to zbog povezanosti sa organizovanim kriminalom i lancem međunarodnog krijumčarenja migranata, te još 14 stranih državljana uhapšeni su danas u Sarajevu.

Naime, inspektori Službe za poslove sa strancima već duži vremenski period kontinuirano su radili na pronalasku osobe za koju su postojale informacije da je jedan od vodećih organizatora u lancu mreže krijumčarenja ljudima kako u BiH tako i u zemljama na cjelokupnoj ruti zapadnog Balkana, piše Oslobođenje.

Taj Iračanin, čiji su inicijali S. J, danas je, uz asistenciju OSA, lociran na području Kantona Sarajevo, i uhapšen u velikoj akciji Službe za poslove sa strancima i MUP-a KS-a. Zbog povezanosti sa njim, privedeno je i 14 stranih državljana, i svi su predati u dalju nadležnost Službe, gdje će im biti izrečena mjera protjerivanja iz BiH.

Oni će, kako nam je potvrdio voditelj ove akcije i načelnik Sektora za operativnu podršku u Službi za poslove sa strancima Rade Kovač, biti stavljeni pod nadzor kako bi se stvorili svi neophodni uslovi za njihovo udaljenje iz naše zemlje.

– Služba će u narednom periodu u saradnji sa drugim nadležnim bezbjednosnim organima preduzimati ovakve aktivnosti koje imaju za prioritetni cilj davanje doprinosa zaštiti ukupne bezbjednosti građana, istakao je Kovač za Oslobođenje.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79