Velika akcija u ZDK: Pretresi na 31 lokaciji u tri grada

Policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona rano jutros počeli su istovremene pretrese na 31 lokaciji na području Zeničko-dobojskog kantona. Tačnije, pretresi se vrše na području Maglaja, Zavidovića i Tešnja.

Radi se o nastavku opsežne policijske akcije kodnog naziva “Mreža III”, koju sprovodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te se postupa po naredbama općinskog sudova u Zenici, Tešnju i Zavidovićima.

“Ova akcija je usmjerena na lišenje slobode i procesuiranje dvadeset osam lica koje se sumnjiče za vršenje krivična djela u vezi zloupotrebe opojnih droga i nedozvoljenog posjedovanja oružja i municije i koja su i meta ove akcije. Na lokacijama na kojim se vrše pretresi do sada je dvadeset lica stavljeno pod kontrolu i lišeno slobode”, navode iz MUP-a ZDK.

Više o detaljima i rezultatima same akcije bit će pznato po okončanju naznačenih aktivnosti koje su još uvijek u toku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79