Velika Britanija zabranila ruskim privatnim avionima ulazak u zračni prostor

Velika Britanija zabranila ruskim privatnim avionima ulazak u zračni prostor


Britanski ministar saobraćaja Grant Shapps u petak je najavio trenutnu zabranu ruskih privatnih aviona iz zračnog prostora Ujedinjenog Kraljevstva kao odgovor na invaziju predsjednika Vladimira Putina na Ukrajinu.

– Pojačao sam našu zabranu u Velikoj Britaniji tako da nijedan ruski privatni avion ne može letjeti u zračnom prostoru Ujedinjenog Kraljevstva ili sletiti na bilo koji naš aerodrom. Ova odluka stupa na snagu odmah – napisao je Shapps na Tviteru.

– Putinovi postupci su nezakoniti i svako ko ima koristi od ruske agresije u Ukrajini nije dobrodošao ovdje – rekao je on, nakon što je već zabranio nacionalnog prijevoznika Aeroflot.

Velika Britanija je omiljena destinacija za ruske oligarhe i njihove porodice i kritikovana je jer ne čini dovoljno da spriječi dotok njihovog novca u zemlju.

Ova najava je posljednja u nizu sankcija protiv ruskih interesa i lidera objavljenih kao odgovor na invaziju na Ukrajinu, uključujući i protiv samog predsjednika Vladimira Putina.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija