Regija BiH Velika Kladuša: Komšije se same povezale mostom

Velika Kladuša: Komšije se same povezale mostom

O tome da se zajedništvom i solidarnošću mogu realizovati kvalitetni projekti od velikog društvenog značaja, svjedoči primjer mještana sela Mekanovići, Mašinovići i Dolovi, nadomak Velike Kladuše, koji su vlastitim snagama i sredstvima izgradili betonski most preko lokalne rječice, koji će ubuduće biti trajna veza između njih.

Naslovnica  USK  Velika Kladuša: Komšije se same povezale mostom O tome da se zajedništvom…

Velika Kladuša: Komšije se same povezale mostomO tome da se zajedništvom i solidarnošću mogu realizovati kvalitetni projekti od velikog društvenog značaja, svjedoči primjer mještana sela Mekanovići, Mašinovići i Dolovi, nadomak Velike Kladuše, koji su vlastitim snagama i sredstvima izgradili betonski most preko lokalne rječice, koji će ubuduće biti trajna veza između njih.

0

Prema riječima Omera Mašinovića, jednog od inicijatora ovog projekta, ideja se rodila spontano, s obzirom na to da je ranije na ovom mjestu postojao drevni most koji bi redovito stradavao u poplavama koje su posljednjih godina učestale na ovim prostorima, prenosi Uskinfo.

“Most je najbliža veza među nama i zbog praktičnih razloga bila je potrebna izgradnja jednog čvrstog objekta. Upoznali smo s idejom mještane naših sela i većina ih se odazvala i darovala određena sredstva za nabavku neophodnog građevinskog materijala. Radove smo sami izveli i to vrlo kvalitetno”, kazao je Mašinović za “Nezavisne”.

Prema njegovim riječima, most je izgrađen za svega dvije sedmice i stavljen u funkciju na radost svih mještana.

“Narodna izreka kaže kako složna braća kuću grade, a u našem slučaju se može reći kako složne komšije izgrađuju mostove”, kaže Mašinović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
LM