Velika materijalna šteta od požara na farmi pilića u Konjević-Polju

Post [M,D] First paragraph - 300x250

Humanost na djelu pokazale su komšije Muharema Beganovića iz Bratunca čija farma pilića je nedavno izgorjela. Uspjeli su spasiti i dio poljoprivredne mehanizacije i opreme.

Požar koji je zadesio farmu pilića iz Konjević-Polja prvi je primijetio i prijavio vlasnik. Vatra je uništila cijeli pomoćni objekat, priča nam vlasnik farme, inače povratnik u Konjević-Polje Muharem Beganović.

“Požar se desio u petak u 4:30 h. Bio sam ispred objekta. Čuo sam neko pucketanje koje me malo začudilo, pa sam sišao da provjerim, da vidim šta se dešava. Onda sam ugledao plamen. Pumpa za navodnjavanje mi je bila u rijeci i ona mi je prva pala na pamet, tako da sam odmah reagovao“, prisjeća se on.

Post [M,D] Text - ADX / Video

“Meni je bitno da je porodica živa i zdrava, a sve će se nadoknaditi i napraviti. Bitno je da nije bilo žrtava i bitno je da nisu životinje bile u objektu. Jeste bilo strašno, kad sam došla i vidjela, veoma mi je bilo teško“, kaže Ifeta Mejremić, osnivačica farme “Pileti” u Konjević-Polju.

U pomoć su prve pritekle komšije, a onda i članovi civilne zaštite iz Konjević-Polja. Uz njihovu pomoć i brzu intervenciju svih raspoloživih vatrogasnih jedinica iz okolnih mjesta spriječeno je daljnje širenje vatre na glavni objekat.

“Posebno bih se zahvalio vatrogasnoj jedinici Bratunac, Srebrenica, Milići i Vlasenica što su brzo pristigli u pomoć, tako da su uspjeli zaštititi ovaj objekat“, istakao je potpredsjednik MZ Konjević-Polje Vehid Dedić.

Post [M,D] Text - ADX / Video

“Kad se desi požar, odmah se treba dojaviti vatrogasnoj jedinici, pa onda da se proba gasiti. Međutim, ljudi pokušavaju prvo gasiti požar, pa onda ih uhvati panika, ne mogu da ugase, i onda kad vide da ne mogu da ugase, javljaju vatrogasnoj jedinici. Prvo javiti vatrogasnoj jedinici, pa onda pokušati gasiti“, naglašava Zoran Milosavljević, pomoćnik komandira vatrogasno-spasilačke jedinice Bratunac.

Glavni uzrok požara utvrđuje republička inspekcija, a u slučaju farme „Pileti“ sumnja se na električne instalacije. Ovo je drugi požar u Konjević-Polju u posljednjih 10 dana u kojem se sumnja na električne instalacije, pa nadležni organi apeluju na građane da popravke i instalacije rade stručne osobe.

Post [M,D] Text - Linker
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79