Velika policijska potjera: Prevrnulo se vozilo s krijumčarenim migrantima, osmero ih povrijeđeno

Na graničnom prijelazu Bijeljina jutros oko 2:40 sati odvijala se prava drama. Naime, kako saznajemo, na putnoj komunikaciji Trnova – Ugljevik, u mjestu Kaćevac, policijski službenici granične jedinice pokušali su da zaustave Audi A4 crne boje karavan, koji se nije zaustavio i velikom brzinom nastavio je kretanje prema naseljenom mjestu Ugljevik.

O svemu je zatim obaviještena i Policijska stanica Ugljevik da bi nastavili potragu za vozilom, a pomoć im je nastavila pružati i patrola Jedinice granične policije Bijeljina.

No, saznajemo da Audi koji je prevozio krijumčarene migrante nisu mogli u policijskoj potjernici s dva vozila zaustaviti ni u Ugljeviku, a vozač je zatim pobjegao prema Loparama, o čemu su obaviješteni i Policijska stanica Lopare i MUP Tuzlanskog kantona.

Tek skoro sat kasnije daljnjom policijskom potjerom kod mjesta Banj Brdo Audi A4 je izgubilo kontrolu i udarilo u potporni zid te se prevrnuo na kolovoz, a oštećeno je i  vozilo Granične policije Bijeljina koje je udarilo u bankinu pored puta i oštetilo prednji branik i blatobran.

U vozili Audi A4 povrijeđeno je osmero migranata, a dok je vozač istrčao iz vozila i udaljio se u nepoznatom pravcu. Na lice mjesta u 3:15 sati upućena je i Hitna pomoć Lopare, a zatim i Hitna pomoć Tuzla koje su preuzele osmero migranata, zajedno sa policijskim službenicima Bijeljina.

Saznajemo da je migrantima ukazana medicinska pomoć u UKC-u Tuzla.

Kontrolom je utvrđeno da migranti ne posjeduju isprave, a prema izjavama koje su dali, rekli su da su iz Iraka. O svemu je obaviješteno Tužilaštvo BiH, koje je naredilo da se obavi kompletan uviđaj, prenosi Avaz

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79