Velika potraga za nestalim mladićem: Pronađeni automobil, odjeća i mobitel

HGSS od jutra intenzivno traga za mladićem koji je nestao na području Perućkog jezera, potvrdio je Hini pročelnik splitskog HGSS-a Darko Gavrić.

Spasioce je jutros nešto poslije devet sati o nestanku mladića obavijestila policija, nakon čega je organizirana potraga, koju su tokom jutra odrađivali na planinarskim stazama, a tokom ranog popodneva su se koncentrirali na samo Perućko jezero.

Koristili i dronove

Kako pišu hrvatski mediji, spasioci su pronašli mladićev automobil, i to u mjestu Borkovići. U potragu su uključeni gotovo svi spasitelji i njihovi resursi, kao i helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ).

– Na terenu su naša plovila, dronovi, potražni psi i helikopteri HRZ-a. Opsežna je potraga, velik je broj ljudi na terenu, a sada radimo na tome da uključimo i ronioce. Sada smo se povukli s planinarskih staza i s razlogom smo se bazirali na Perućko jezero – kazao je Gavrić za Hinu.

Voditelj potrage Ante Jukić za RTL je kazao kako su pronađeni i odjeća, mobitel te novčanik nestalog mladića, i to kilometar dalje od automobila.

– To je područje uz jezero i sad pretražujemo samo jezero i obalu s obje strane. U potragu je uključeno tridesetak ljudi, policija. Noći su relativno dobre vremenski, nema promjena u temperaturi. Mi kao i uvijek se nadamo najboljem – kazao je i dodao:

– Večeras ćemo koristiti dronove s termalnim kamerama, potražne pse i pretraživat ćemo drugu stranu jezera. Želja mu je bila da prepliva jezero i moguće je da ga je preplivao. Sve snage su na tom dijelu jezera – istaknuo je Jukić.

On je kazao da „nemaju indicija da bi moglo upućivati na nešto loše“.

Bavio se planinarstvom

– Momak je bio sportaš, bavio se planinarstvom – pojasnio je Jukić i kazao da je teren sigurno prošlo stotinjak ljudi, među kojima su bili i prijatelji i njegove komšije.

Radi se o 23-godišnjem Dominiku Branimiru Bilobrku iz Obrovca Sinjskog koji se u ponedjeljak udaljio iz porodične kuće. Mladić je visok 189 centimetara, jače razvijen, kestenjaske kose, ovalnog lica i zelenih očiju. U trenutku nestanka bio je odjeven u kratke maskirne hlače te crnu majicu kratkih rukava, dok je na nogama imao crne tenisice. S adrese stanovanja udaljio se u nepoznatom pravcu, a odvezao se vozilom marke Fiat, registarske oznake ST 2655 I.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79