Velika prilika za Srebrenicu: Počela obuka novih tekstilnih radnica (VIDEO)

U Srebrenici je obuku počelo oko 40 kandidatkinja za posao u tekstilnoj kompaniji ”6. novembar’’ pošto je firma ranije izrazila potrebu za dodatnim radnicima.

Radnice koje su duže zaposlene ističu dobru radnu atmosferu i trude se da pomognu koleginicama na obuci. Neke od žena na obuci posjeduju iskustvo, dok je za druge ovo prva prilika za zaposlenje.

Projekt povećanja broja radnika u tekstilnoj industriji podržala je Opština Srebrenica. Lokalna zajednica će snositi veliki dio troškova tokom trajanja obuke.

„S obzirom na to da smo nekad imali dogovor da uđemo zajedno, Opština i ta firma, u program obuke žena koje su zainteresovane, ja sam iskoristio potrebu da raspišem javni poziv za sve žene koje imaju i nemaju iskustvo kada je u pitanju ova industrija. Opština će pomoći u finansiranju prevoza, onih troškova koji su neophodni da se ta obuka provede. Imamo obećanje da će sve žene koje uspješno prođu obuku početi da rade“, kazao je opštinski načelnik Mladen Grujičić (SNSD).

Obuka novih radnica će trajati tri mjeseca i u tom periodu one će sticati sva neophodna znjanja za rad u tekstilnom pogonu firme ”6. novembar”. Na ovaj način, edukacijama i upošljavanjem jača se razvoj lokalnih zajednica, a samim tim i privreda Bosne i Hercegovine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79