Velika tuga: Klanjana dženaza Elviri Mulavdić, majci devetero djece

U selu Gračanica kod Živinica danas je klanjana dženaza 32-godišnjoj Elviri Mulavdić, majci devetero djece koja je iznenada preminula.

Članovi porodice, rodbina, komšije i prijatelji posljednji put su se oprostili od Elvira, a na dženazu je iz Austrije stigla i njena sestra Arnela. Posebno je bilo potresno gledati Elvirinu djecu koja su došla na dženazu, piše Avaz.

Elvira je bila u braku sa Asmirom Mulavdićem, a živjeli su u alternativnom smještaju, bez ikakvih uslova.

Podsjećamo, Elvira je preminula jučer i iza sebe ostala neviđenu tugu.

Iza nesretne žene ostalo je devetero djece: Ajdin (14), Arnel (13), Mejrema (11), Elvis (9), Alem (8), Melina (5), Ildan(3), Murat (2) i tromjesečni Ilhan.

Asmir Mulavdić, suprug preminule Elvire, je za portal Radiosarajevo.ba  priznao da je ona vodila brigu o djeci, ali i finansijama, jer su nedavno kupili kuću na rate.

Mjesečno za nju su izdvajali više od 600 KM, a kako on ne može raditi, ne zna ni kako će imati novac za naplatu rate.

Za sve građane koji bi željeli pomoći ovoj porodici, mogu to uraditi putem Asmirovog broja 062 – 707 – 651.

Broj računa u banci nemaju, ali Asmir kaže da svi mogu doći i donijeti odjeću, obuću, pelene, mlijeko – sve što bi im moglo pomoći kako bi prebrodili tužni period te kako bi ova djeca imala djetinjstvo – kakvo i zaslužuju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79