Velika tuga na Vlakovu: Klanjana dženaza za tri uposlenice škole Kovačići, tragično stradale u saobraćajnoj nesreći

Na Gradskom groblju Vlakovo kod Sarajeva klanjana je dženaza za tri uposlenice Osnovne škole Kovačići koje su tragično nastradale u saobraćajnoj nesreći na istočnom ulazu u glavni grad BiH.

Lejla Sadiković, koja je poginula u 48. godini, bit će sahranjena danas na Gradskom mezarju Vlakovo. Na istom mjestu bit će sahranjena i tragično nastradala Almina Ćorović, koja je poginula u 70. godini života, kao i Mina Kadrić (58).

Na Mezarju Lipik u Bosanskoj Krupi, jučer je obavljen ukop Merime Balkić (42), tragično nastradale pedagogice iz Osnovne škole Kovačići Sarajevo, piše Hayat.

Od Merime se oprostio veliki broj građana Bosanske Krupe i okolnih mjesta, a dženaza-namaz je ranije klanjana ispred Gradske džamije u Bosanskoj Krupi.

U Bosni i Hercegovini je danas proglašen Dan žalosti. On se obilježava obaveznim isticanjem zastave BiH na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i kantonalne samouprave, te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79