Velika zainteresovanost Banjalučana za vakcinaciju

Više stotina građana Banja Luke starijih od 65 godina danas su čekali ispred hale Banjalučkog velesajma kako bi se vakcinisali protiv koronavirusa bez prethodnog pozivanja i naručivanja za termin vakcinacije, javlja Anadolija.

Kako je i najavljeno iz banjalučkog Doma zdravlja, danas je u periodu od 11:00 do 15:00 sati organizovana vakcinacija bez zakazivanja, vakcinom proizvođača AstraZeneca.

Marica Simić, danas je primila vakcinu, jer smatra da će tako biti bezbjedna i moći će živjeti bez straha od kornavirusa.

– Svako treba da dođe da se vakciniše. To je građanska dužnost i hvala zdravstvenim radnicima za ovo, što se brinu za nas i što se bore – kazala je ona.

Vakcina ima dovoljno
Jovan Matavulj rekao je da se odlučio na vakcinaciju prateći situaciju u zemlji i svijetu.

– Logično je da čovjek malo ozbiljnije razmišlja, a možda postoji i nekava doza straha. Odlučio sam da se vakcinišem, bez obzira na to što je u pitanju vakcina AstraZeneca, a bilo je dosta kontradiktornih informacija, ali vakcina je vakcina i što je sigurno – sigurno je – rekao je Matavulj i dodao da vjeruje i nada se da vakcine mogu zaustaviti pandemiju.

Pohvalio je medicinske radnike i volontere na “Banjalučkom velesajmu” za organizaciju vakcinacije.

Biljana Mlađenović, rukovodilac vakcinalnog punkta, rekla je da su obezbijedili dovoljan broj vakcina i da će biti vakcinisani sve osobe starije od 65 godina koje do 15:00 sati dođu u “Banjalučki velesajam”.

Edukovani timovi

Naglasila je da edukovani timovi prije aplikacije vakcine rade ljekarske preglede i daju dozvole za vakcinaciju.

– Velika je zainteresovanost građana danas, računam da bismo od 11 do 15 sati mogli da vakcinišemo 300 do 500 građana u zavisnosti od odziva – kazala je ona.

Masovna vakcinacija protiv koronavirusa građana starijih od 65 godina na vakcinalnom punktu u hali “Banjalučkog velesajma” u Banjaluci počela je 29. marta. Maksimalni kapacitet ovog prostora je do 1.000 osoba dnevno.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79