Velika zapljena na Kosovu: U kamionu pronađeno 400 kilograma kokaina

Kosovska policijska služba zaplijenila je kamion natovaren sa 400 kilograma kokaina, koji je na Kosovo ušao iz albanske luke Drač, javlja dopisnik Srne.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželal Svecla izjavio je novinarima da je kokain zaplijenjen u Lipljanu, ali nije naveo o kolikoj je količini riječ.

Sumnja se da je u dopremanje kokaina umiješana privatna firma “Mcfud” (Mcfood) iz Lipljana, koja je u suvlasništvu državljanina Albanije B. H. i stanovika Kosova I. Š, a registrovana je novembra 2020. godine.

Sjedište ove kompanije je u Lipljanu na Kosovu i Kavaji u Albaniji, a kćerka firme ove kompanije je privatno preduzeće “Šara” iz Lipljana u čijem je kamionu danas zaplijenjena droga.

edna osoba pritvorena, a istraga se nastavlja, navode iz policije.

Iz policije je Srni rečeno da se traga za velikom količinom, oko tonu i po kokaina koji je prethodnih dana dopremljen na Kosovo.

U toku je pretres i kontrola prostorija oba preduzeća, poslije čega će biti objavljeno zvanično saopćenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79