Velike gužve na Bjelašnici i Igmanu prvog dana nove godine

Veliki broj građana prvi dan 2021. godine odlučio je provesti na bh. planinama uživajući u suncu i čistom zraku. Fotoreporter Klix.ba zabilježio je današnju atmosferu s bh. ljepotica.

Gradsku vrevu, asfalt i smog mnogi su ovog petka zamijenili svježim planinskim zrakom i snijegom. Temperatura pet stepeni ispod nule nije ih spriječila da ovaj slobodni dan provedu izvan grada.

Dok su ulice glavnog grada poluprazne, velike gužve su zabilježene na Bjelašnici i Igmanu, ali i na putnim pravcima prema ovim planinama.

Sniježni pokrivač prisutan je na planinama kod Sarajeva te je idealna prilika za rekreaciju, zimske sportove ali i relaksaciju.

Najmlađi se sankaju, dok se stariji skijaju, ali i šetaju. Mnogi uživaju na suncu uz čaj u baštama ugostiteljskih objekata. Gužva na planinama očekuje se i tokom vikenda.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79