Velike gužve na granicama i otežan saobraćaj: Kolone i do 5 kilometara

Velike gužve na granicama i otežan saobraćaj: Kolone i do 5 kilometara


Povećane gužve na graničnim prijelazima prema Bosni i Hercegovini i Srbiji, uz otežan saobraćaj na pojedinim dijelovima autocesta, stvaraju izazove za putnike koji putuju tokom nogogodišnih praznika.

Danas je na autoputu A3 Bregana-Lipovac, pred graničnim prijelazom Bajakovo u smjeru Srbije, kolona osobnih i teretnih vozila doseže dužinu od oko 5 km.

Na ostalim graničnim prijelazima trenutno su čekanja od 30 do 60 minuta.

Zbog tehničkih problema na pojedinim graničnim prijelazima na izlasku iz zemlje, teretna vozila prometuju otežano.

Zabrane prometa za teretna vozila: Povodom nadolazećih praznika, u Hrvatskoj su na snazi zabrane prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju (osim na državnoj cesti DC1 i autocestama).

U Sloveniji, zbog saobraćajne nesreće, zatvoren je brzi trak između Celja centra i odmorišta Lopata prema Ljubljani, uz kraće zastoje. Na magistralnoj cesti Novo mesto – Metlika promet se odvija naizmjenično jednosmjerno u mjestu Jugor kod Metlike.

U Austriji, na autocesti A10 u zoni radova (Golling), kolona vozila je 4 km, dok nema zastoja na Tunelu Karavanke i na A9 prema Grazu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija