Velike gužve na ulazu u Konjic, izvode se radovi na mostu

Rano jutros krenule su se formirati velike gužve na ulazu, iz pravca Sarajeva, u Konjic.

Razlog tome su radovi koji se izvode na mostu u centru Konjica.

Prema informacijama BIHAMK-a, danas i sutra u vremenu od 6 do 18 sati najavljeni su radovi na mostu u Konjicu, tačnije na putu M-17 zbog čega će se saobraćati usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

“Za danas su najavljene i visoke dnevne temperature, tako da savjetujemo putovanje u ranim jutarnjim ili večernjim satima. Ukoliko se ipak putuje tokom dana preporučujemo češće pauze, i oprezniju vožnju.

Vozače teretnih vozila molimo da se nakratko isključe iz saobraćaja, kada iza sebe primjete dužu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja”, naveli su iz BIHAMK-a.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, Semizovac-Srednje, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79