Velike kolone na granici Bosne i Hercegovine: Izbjegavajte ove granične prijelaze

Pojačana je frekvencija vozila na svim važnijim putnim pravcima u Bosni i Hercegovini, a duge kolone vozila u večernjim satima posebno se očekuje na magistralnom putu Mostar – Sarajevo, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da tokom dužih putovanja prave češće pauze.

Na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Deleuša, Neum I i II kolone vozila su u oba smjera.

Na ulazu u Bosnu i Hercegovinu kolone vozila su na graničnim prijelazima: Ivanica, Klobuk, Hum i Bijača.

Na izlazu iz Bosne i Hercegovine duge kolone vozila su na graničnim prijelazima: Kamensko, Izačić, Velika Kladuša, Bosanski Brod, Orašje i Gradina.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever – Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic – Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do pet sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla – Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do šest sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini – GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Srebrenik – Orašje, Doboj – Rudanka i Stolac – Hutovo.

Za sve informacije pratite našu grupu na Viberu klikom OVDJE.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79