Veliki broj građana BiH i danas se vakciniše na Beogradskom sajmu!

Veliki broj građana Bosne i Hercegovine iskoristio je i ovaj vikend za obavljanje procesa imunizacije u susednoj Srbiji, a u ranim jutarnjim satima, prema izvještaju BIHAMK-a, zabeležena je pojačana frekvencija automobila na graničnim prelazima sa Srbijom, piše sarajevski mediji jutros.

Ispred Hale 3 Beogradskog sajma, gdje građani mogu da se vakcinišu bez najave, nalazi se veliki broj građana BiH koji su, zbog, kako se navodi, neadekvatnog odgovora vlasti na problem nabavke vakcina, odlučili da iskoriste mogućnost besplatne imunizacije u Srbiji, piše Klix.

Za ulazak u Srbiju u ovom trenutku potreban je samo važeći pasoš BiH, dok negativan PCR test nadležni organi u Srbiji trenutno ne traže.

Za vakcinaciju nije potrebno ljekarsko uvjerenje, a proces vakcinacije uključujući i administrativnu proceduru traje u prosjeku oko dvadeset minuta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79