Veliki broj građana i navijača na protestima poručio: SDA = KF = Mafia! Čelik je Zenica.

Veliki broj građana Zenice i navijača NK Čelik okupilo se na današnjoj mirnoj šetnji i poručili da će Čelik dobiti svoje i da će opstati.

Mirna sretna počela je ispred Robne kuće Bosanka s centralnog trga, a skup je osiguravao veliki broj policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Okupljeni navijači, ali i građani Zenice, kako stariji, tako i oni najmlađi, srčano su navijali prije mirne protestne šetnje protiv koja je uslijedila kao reakcija na maćehinski odnos Grada Zenice prema simbolu grada.

Naime, Grad Zenica od početka godine u potpunosti ne ispunjava obaveze prema NK Čelik koje su definisane potpisanim Sporazumom nekoliko dana prije lokalnih izbora između Fuada Kasumovića i predstavnika NK Čelik.

“Ovo je jedan od koraka na koje smo se odlučili jer Grad Zenica ne ispunjava obaveze prema NK Čelik, a prvenstveno vezano za uplatu viška sredstava od poslovnih prostora što je definisano sporazumom”, kazao je predstavnik navijača Čelika Kenan Zimmeri te dodao da se igranje s Čelikom mnogima odbilo o glavu pa će i Kasumoviću.

Robert Jonjić, član UO NK Čelik, zahvalio se okupljenim građanima te zahvalio što su pokazali koliko im znači Čelik.

“Razlozi zbog kojih smo ovdje su samo zbog odnosa Gradske uprave prema našem simbolu. Imali smo opstrukcije s reprogramom, imali smo investitore iz Turske, a sada nam uskraćuju sredstva koja su definisana potpisanim Sporazumom. Iza ovog protesta nema političkih motiva. Bili smo ovdje prije pet godina, kada smo bili protiv tadašnje vlasti, sada smo ovdje protiv aktuelne, nemojte misliti da nećemo biti ovdje i za dvije-tri godine kada budemo možda protiv neke druge vlasti. Ovi protesti nisu stvar Čelika već stvar dostojanstva svih građana Zenice. Oni su birani da budu servis nama, a ne da se bore za lične interese”, kazao je Jonjić te dodao da će ako prešute Sporazum sutra možda izgubiti kulturu i obrazovanje u gradu.

Šetnja je nakon centralnog trga nastavljena zeničkim bulevarom do stadiona Bilino Polje gdje su navijači razvili transparente posvećene Fuadu Kasumoviću i Gradskoj upravi Zenice, a praćena je navijanjem i jakim policijskim osiguranjem piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79