Veliki broj postača na Krajiškom iftaru u Banjoj Luci

U Gazanferija džamiji u Banjoj Luci sinoć je organizovan tradicionalni Krajiški iftar. Kao i prethodnih godina, sponzor ovogodišnjeg iftara je bila vakifska porodica Memić iz Cazina.

Iftaru su prisustvovali banjalučki muftija Nusret ef. Abdibegović, hfz. Muamer ef. Okanović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Banja Luka, Muris Spahić, direktor Medrese Reis Ibrahim-ef. Maglajlić, Ismir Husedžinović, predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Banja Luka, muderrisi i profesori banjalučke medrese, imami, studenti, volonteri, džematlije sa područja Medžlisa Banja Luka.

Nakon iftara, prisutnima se obratio muftija Abdibegović koji se u vazi-nasihatu, između ostalog, prisjetio prvog “Krajiškog iftara” organizovanog 2019. godine, te je potom naglasio kako je Banja Luka od tada pa do danas prešla jedan put duhovnog buđenja i napretka.

Muftija je ukazao na važnost porodice i odgoja djece. Na kraju je zamolio Allaha da ukabuli ibadete koje su vjernici i vjernice činili u toku mjeseca ramazana.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79