Veliki broj Sarajlija na humanitarnom bazaru od Pomozi ba

Sarajevo, BiH - Udruženje Pomozi.ba u subotu je organiziralo svoj tradicionalni Humanitarni bazar za pomoć oboljelima i građanima u stanju socijalne potrebe ( Nihad Ibrahimkadic - Anadolu Agency )

Udruženje Pomozi.ba jučer je organiziralo svoj tradicionalni Humanitarni bazar za pomoć oboljelima i građanima u stanju socijalne potrebe.

Iako su temperature niske, sunčano vrijeme doprinijelo je tome da veliki broj građana posjeti bazar, koji se održava u sjedištu udruženja.

Saliha Rokša, glasnogovornica Udruzenja Pomozi.ba, kazala je kako Sarajlije na tradicionalnom bazaru mogu pronaći nove i dobro očuvane polovne stvari po vrlo povoljnim cijenama.

– Najbitnije je da sav prihod od našeg humanitarnog bazara ide za naše oboljele i socijalno ugrožene sugrađane koji nisu u mogućnosti finansirati njihovo liječenje ili pak neke druge stvari koji su im neophodne za normalan život – kazala je Rokša, napominjući kako su većina korisnika Pomozi.ba građani na rubu siromaštva te kako će im ova pomoć bar malo pomoći da prebrode i više nego tešku svakodnevnicu.

Na bazaru je moguće pronaći raznovrsne stvari.

– Tu se mogu pronaći različite stvari, od odjeće, obuće, igrački, knjiga, posuđa, raznoraznih kućnih potrepština, ali također naši sugrađani mogu donirati one stvari koje skupljaju prašinu kod kuće, a nekome će zasigurno dobro doći – dodala je Rokša.

Sarajevo, BiH – Udruženje Pomozi.ba u subotu je organiziralo svoj tradicionalni Humanitarni bazar za pomoć oboljelima i građanima u stanju socijalne potrebe ( Nihad Ibrahimkadic – Anadolu Agency )
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79